Portrait House.

The client required an open plan living, dining and kitchen area living out onto a pool terrace and courtyard.

The connection and proximity to the ocean, whilst not being directly adjacent to the sea, was maintained by a direct visual connection through a circulation axis. The colours and materials selection were carefully made in context of the immediate environment and to create a relaxing atmosphere.

 

The house uses photovoltaic solar panels for generating electricity, solar water heating, hydronic under floor heating and a combination of gas and heat pumps to supplement these. It is a very energy efficient house in regular use by social owners and guests.

Neel Saayman Architects Hermanus
Neel Saayman Architects Hermanus
Neel Saayman Architects Hermanus
Neel Saayman Architects Hermanus
Neel Saayman Architects Hermanus